Składniki
3 łyżki płatków owsianych
1 dojrzały banan
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 szklanki mleka
1 łyżeczka siemienia lnianego
dodatki według uznania
Sposób przygotowania
Płatki owsiane mielimy w blenderze.
Do mleka dodajemy rozgniecionego banana, miksujemy.
Następnie dodajemy zmielone płatki, proszek do pieczenia, łyżeczkę siemienia lnianego.
Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę.
Rozgrzewamy teflonową patelnie i smażymy niewielkie placuszki, bez dodatku oleju.
Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. jogurt naturalny, jogurt grecki, świeże lub suszone owoce, orzechy.
U mnie dziś - jogurt grecki i 1/4gruszki.
Osobiście bardzo lubię takie śniadania. Jestem ogromną fanką bananów :)
Mam nadzieję, że przepis zdobędzie swoich zwolenników.
Życzę smacznego,
Kasia.
Ale mi na robiłaś smaka na te owsiane placuszki, że ja dopiero znalazłam Twojego bloga,dzięki za przepis już spadam biorę się za miksowanie płatków i za chwilę pałaszowanie placuszków, Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń