7 października 2014

Owsiane placuszki

Składniki

12 płaskich łyżek płatków owsianych
12 łyżek mleka
 2 jajka
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka miodu
zapach waniliowy
dodatki według uznania

Sposób przygotowania

Płatki owsiane zmielić na mąkę w młynku.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. 
Zmielone płatki połączyć z żółtkami, mlekiem, cynamonem, miodem, zapachem waniliowym - zmiksować.
Dodać ubitą pianę z białek - delikatnie wymieszać.
Ciasto odstawić na parę minut. Smażyć na suchej teflonowej patelni bez użycia oleju.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.
U mnie dziś - jogurt grecki i banan.

Propozycja podania


Życzę smacznego,
Kasia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz