Taki omlet robi się szybko, łatwo i tanio. Można go zjeść zarówno na śniadanie, jak i na kolację.
Osobiście bardzo lubię jajka i uważam, że jeżeli tylko możemy powinniśmy wprowadzić je do swojej diety ze względu na ich wartości odżywcze. Dzisiejsze jajka w porównaniu do tych konsumowanych przez nas 10lat temu, posiadają 13% mniej cholesterolu i 64% więcej witaminy D. Biało jajek nazywane jest białkiem wzorowym-wysokojakościowym, są obfitym źródłem aminokwasów, m.in tych których nasz organizm sam nie potrafi wyprodukować. W jajku najwięcej białka zawiera żółtko. Są idealne, jeśli jesteście na diecie. A więc nic innego mi nie pozostaje jak zaprosić do wypróbowania przepisu :)
Składniki
2 jajka
1 duży plaster szynki lub 2 małe
1/4 czerwonej papryki
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Szynkę oraz paprykę kroimy w niedużą kostkę.
Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy sól i pieprz.
Na rozgrzaną teflonową patelnię wrzucamy pokrojoną szynkę i paprykę.
Smażymy do zadowalającego efektu (bez dodatku tłuszczu).
Wlewamy masę jajeczną.
Smacznego :)
Pozdrawiam,
Kasia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz