Składniki ( 2 porcje)
200 g suchego pełnoziarnistego makaronu
1 puszka tuńczyka w wodzie
1 średnia cebula
3 ząbki czosnku
pomidory w puszcze krojone
przyprawy: sól, pieprz, bazylia
kilka lisków świeżej natki pietruszki
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu - al dente.
Cebule drobno siekamy, wrzucamy na patelnie z odrobiną wody, dusimy pod przykryciem.
Jak cebula zmięknie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy jeszcze chwilkę.
Tuńczyka odsączyć, zostawiamy tylko odrobinę wody i dodajemy do cebuli z czosnkiem.
Następnie dodajemy pomidory z puszki, dusimy, doprawić do smaku.
Na koniec dodajemy listki natki pietruszki.
Gotowe :)
Następnie dodajemy pomidory z puszki, dusimy, doprawić do smaku.
Na koniec dodajemy listki natki pietruszki.
Gotowe :)
Życzę smacznego,
Kasia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz