1 października 2014

Bananowo-owsiane placuszki

Składniki

3 łyżki płatków owsianych
1 dojrzały banan
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 szklanki mleka
1 łyżeczka siemienia lnianego
dodatki według uznania

Sposób przygotowania

 Płatki owsiane mielimy w blenderze.
Do mleka dodajemy rozgniecionego banana, miksujemy.
Następnie dodajemy zmielone płatki, proszek do pieczenia, łyżeczkę siemienia lnianego.
Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę.
Rozgrzewamy teflonową patelnie i smażymy niewielkie placuszki, bez dodatku oleju.
 Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. jogurt naturalny, jogurt grecki, świeże lub suszone owoce, orzechy.
U mnie dziś - jogurt grecki i 1/4gruszki.


Osobiście bardzo lubię takie śniadania. Jestem ogromną fanką bananów :)

Mam nadzieję, że przepis zdobędzie swoich zwolenników.
Życzę smacznego,
Kasia.

1 komentarz:

  1. Ale mi na robiłaś smaka na te owsiane placuszki, że ja dopiero znalazłam Twojego bloga,dzięki za przepis już spadam biorę się za miksowanie płatków i za chwilę pałaszowanie placuszków, Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń